Απόψεις

Οι δρασεις του Δ. ΙΕΚ Λημνου έγιναν άρθρο σε Εφημερίδα της Μακεδονιας και εκπομπή σε Σταθμό της Καβάλας !

ΤΟ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ, ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ” ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ALPHA RADIO ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ!

Την Μεγάλη Πέμπτη 21/4/2022 η Διευθύντρια του δημόσιου ΙΕΚ Λήμνου κα Ιουλία Λυγδά παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ALPHA RADIO της Καβάλας, στην σπουδαία δημοσιογράφο κα Σίσσυ Ακοκαλίδου!

Την επόμενη ημέρα Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο 22 & 23 Απριλίου, το ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ήταν θέμα στην γνωστή, μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Μακεδονίας “ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ” !!

Μια ολόκληρη σελίδα της εφημερίδας αφιερώθηκε στο ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ, που λειτουργεί ως “πρότυπο” , στις σπουδαίες κοινωνικές δράσεις του, στην μεγάλη προσφορά του και στο ουσιαστικό έργο που επιτελεί!!

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Εκδότης και Διευθυντής της Εφημερίδας κ. Κωνσταντίνος Τσίγκας ενημερώθηκε για τις δράσεις εξωστρέφειας και προσφοράς του Δ.ΙΕΚ Λήμνου μέσα από το Ίντερνετ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Εντυπωσιάστηκε και επικοινώνησε με τη Διευθύντρια του ΙΕΚ και της ζήτησε να μιλήσει στον ALPHA RADIO 88,6.

Ευχαριστούμε θερμά τους εξαιρετικούς Δημοσιογράφους κ. Κωνσταντίνο Τσίγκα και κ. Σίσσυ Ακοκαλίδου για την τιμή που μας έκαναν να μας “φιλοξενήσουν” στην Εφημερίδα και στην βασική Ραδιοφωνική Εκπομπή του Σταθμού “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ”, για τα υπέροχα λόγια τους και για το εξαιρετικό άρθρο που μας αφιέρωσαν!!!

Το γεγονός ότι ακόμη και τα Μ.Μ.Ε. εκτός Λήμνου διέκριναν και ξεχώρισαν τις δράσεις του ΙΕΚ Λήμνου και εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια, μάς δίνει μεγάλη χαρά, περηφάνια και δύναμη για να συνεχίσουμε δυναμικά την ανοδική πορεία του δημόσιου ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ !!

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Λήμνου

 

Παρατίθεται το ΑΡΘΡΟ της Εφημερίδας “ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ” της Μακεδονίας:

Ένα ΙΕΚ που προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και μαθήματα ανθρωπιάς…

Το ΙΕΚ Λήμνου, πέραν των επαγγελματικών εφοδίων, προσφέρει και διδάγματα για την ίδια την κοινωνία.

Ένα Δημόσιο  ΙΕΚ πρότυπο, με πολυποίκιλη δραστηριότητα, όχι μόνο στην εκπαίδευση των φοιτούντων εκεί και την επαγγελματική τους αποκατάσταση, αλλά και στην ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική ζωή του νησιού, λειτουργεί στην Λήμνο  για το οποίο μίλησε η διευθύντρια του ΙΕΚ Λήμνου Ιουλία Λυγδά στον Alpha Radio. Η ίδια αναφέρθηκε στις ειδικότητες που υπάρχουν, στο ενδιαφέρον της αγοράς εργασίας για απορρόφηση των εκπαιδευομένων, αλλά και στις πολλές κοινωνικές δράσεις του ΙΕΚ, ιδίως τέτοιες γιορτινές ημέρες.

Η εξωστρέφεια

«Στο ΙΕΚ ναι μεν δίνουμε βάση στην ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση τους, θεωρητική και εργαστηριακή, μέσα από τα μαθήματα που γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών των δημοσίων ΙΕΚ, ωστόσο θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει εξωστρέφεια, να γίνει σύνδεση της θεωρίας με την πράξη. Να γίνει σύνδεση του ΙΕΚ με την τοπική κοινωνία και με την αγορά εργασίας, ώστε να αποφοιτήσουν  οι σπουδαστές μας όσο γίνεται πιο έτοιμοι και σωστοί επαγγελματίες».

6 ειδικότητες

«Έχουμε ενεργούς που φοιτούν αυτή την στιγμή 52 σπουδαστές σε 6 ειδικότητες. Να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά φέτος στο ΙΕΚ Λήμνου έχει έξι ειδικότητες, οι οποίες είναι: τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας σεφ, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων, δύο τμήματα εκεί έχουμε και β’ εξάμηνο και δ’ εξάμηνο. Επίσης, τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, βοηθός φυσικοθεραπείας και φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων».

Περιζήτητοι οι μάγειρες

«Οι νέοι αυτοί βρίσκουν δουλειά, όχι μόνο στην αγορά της Λήμνου, αλλά πανελλαδικά είναι μέσα στις τοπ ειδικότητες η ειδικότητα των μαγείρων και ειδικότητα των τουριστικών. Οι μάγειρες ήδη είναι περιζήτητοι, στην Hμέρα Kαριέρας που είχαμε διοργανώσει 30 Μαρτίου και ήρθαν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από όλη τη Λήμνο και εκτός του νησιού, αποδείχθηκε αυτό περίτρανα. Ήδη, όλα τα παιδιά έχουν κλείσει θέσεις εργασίας, είτε θέσεις πρακτικής άσκησης, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση από τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης για τους μάγειρες και για τους καταρτιζόμενους των τουριστικών σπουδών. Για παράδειγμα, εκπαιδευόμενη δικιά μας, του ΙΕΚ Λήμνου των τουριστικών σπουδών, θα κάνει πρακτική άσκηση σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής.

 

Ανέβηκε τουριστικά η Λήμνος

«Από ό,τι λέγεται και ακούγεται, είναι αισιόδοξες οι προβλέψεις ότι θα πάει καλά το φετινό καλοκαίρι, τα προηγούμενα χρόνια, όλοι ξέρουμε ότι λόγω του κορονοϊου  τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά, αλλά φέτος περιμένουμε πολύ περισσότερο κόσμο στο νησί. Η Λήμνος τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πάρα πολύ, έχει προβληθεί πολύ, έχει αυξηθεί ο τουρισμός και έχει μεγαλώσει και η τουριστική σεζόν μας. Ο κορονοϊός μας τα χάλασε λίγο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά επανερχόμαστε. Από τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις ικανοποιημένοι 100% δεν είμαστε, μπορεί να έχουν βελτιωθεί οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και να έχουν μπει και καλύτερα πλοία και πιο γρήγορα, αλλά διεκδικούμε κάτι καλύτερο. Η Καβάλα πλέον με το «ΜΥΚΟΝΟΣ» είναι μόνο 3 ώρες και αξίζει να μας επισκεφτείτε».

 

Οι πασχαλινές δράσεις απηχούν την ευαισθησία των σπουδαστών

«Τις πασχαλινές δράσεις μας τις έχουμε ολοκληρώσει, ήδη έχουμε επισκεφτεί το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων που είναι δομή του δήμου Λήμνου, τη Μεγάλη Τρίτη, εγώ, ως διευθύντρια του ΙΕΚ και ο δήμαρχος ο κ. Μαρινάκης επισκεφτήκαμε το ΚΗΦΗ, μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και συγκίνηση και μάλιστα με τη χορηγία του δήμου Λήμνου οι μάγειρες του ΙΕΚ με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους είχαν φτιάξει πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια και τους τα προσφέραμε. Άλλη μια παρεμφερής δράση ήταν και προς το γηροκομείο της Λήμνου, την Παρασκευή, 15 Απριλίου, σε συνεργασία του ΙΕΚ με το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Μύρινας επισκεφτήκαμε το γηροκομείο της Λήμνου «Ο καλός Σαμαρείτης» και εμείς ως ΙΕΚ, με τη χορηγία του 2ου δημοτικού σχολείου, προσφέραμε πασχαλινά κουλούρια και οι μαθητές του σχολείου προσέφεραν λαμπάδες που τις έφτιαξαν οι ίδιοι στους ηλικιωμένους του γηροκομείου. Ήταν μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά των ηλικιωμένων, πολλοί δάκρυσαν από χαρά. Επίσης, τη Μεγάλη Δευτέρα είχαμε τη σημαντική δράση με τα 140 γεύματα αγάπης που προσφέραμε, όπου παρότι το ΙΕΚ ήταν κλειστό, μία ομάδα μαγείρων μαζί με τους δύο εκπαιδευτές τους πήγαμε στο εργαστήριο στην επαγγελματική κουζίνα που χρησιμοποιούμε του ξενοδοχείου Λήμνος Village στο Πλατύ και με την χορηγία των υλικών του ΟΚΠΑ του Δήμου Λήμνου μαγειρέψαμε 140 φαγητά, νηστίσιμα και μη, τα οποία τα παρέλαβαν οι κοπέλες από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου και τα μοίρασαν σε ευπαθείς ομάδες και οικογένειες της Λήμνου».

LimnosNea.gr  Στη φωτογραφία το Τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ Λημνου – ετοιμάζει μερίδες κοινωνικής προσφοράς τις μέρες του Πάσχα !

 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button