ΕπιλεγμέναΠεριοδικό

Καλορίζικη η Επιτροπή ! Είμαστε και εμεις, στη Λημνο, εδώ …

Στη   Χρ. Καλόγηρου δεν θα πουμε βεβαια ότι είμαστε και  εμείς,  στη Λήμνο,  εδώ ! Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται τετοια υπενθύμιση, όμωε περιμένουμε και να το δούμε!

Να δουμε δράσεις της Γενικής Γραμματέως Χριστιάνας Καλογήρου, που τώρα  μας λείπουν. Καλορίζικη η Επιτροπή !

Γενική Γραμματεία Αιγαίου

και Νησιωτικής Πολιτικής

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Η Επιτροπή Πολιτιστικών, Καλλιτεχνικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποίησε σήμερα στη Μυτιλήνη την πρώτη συνεδρίασή της.

Η Επιτροπή είναι γνωμοδοτική και συγκροτήθηκε με απόφαση της Γενικής Γραμματέως κας Χριστιάνας Καλογήρου, η οποία στις 7 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ). Το γνωμοδοτικό της έργο αφορά στη μελέτη, εισήγηση, αξιολόγηση, υλοποίηση και προβολή των πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Συμμετέχουν ο Γενικός Διευθυντής κ. Παύλος Μιχαλακέλλης, ο Διευθυντής Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Γαλανόπουλος, η Διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου της Γ.Γ., Πρεσβευτής Σύμβουλος Α’ κα. Κουζηνία Κατραμάδου, καθώς και δύο εκπρόσωποι από τον χώρο του πολιτισμού, η κα. Μαίρη Μιχαηλίδου και ο κ. Μάρκος Καμπάνης.

Η Μαίρη Μιχαηλίδου, είναι αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Toulouse (Γαλλίας). Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα διοίκησης, στο Διεθνές Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (Ι.Ι.Α.Ρ.) στο Παρίσι με υποτροφία της Γαλλικής Κυβερνήσεως και του Ελληνικού Υπουργείου Συντονισμού. Εργάσθηκε ως ερευνητής στο Μουσείο St Raymond της Toulouse και ως συνεργάτης του Ευστράτιου Ελευθεριάδη Teriade στο Παρίσι. Διετέλεσε Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και Γενική Διευθύντρια Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού.   Έχει συντελέσει στη δημιουργία πολλών Ιδρυμάτων, Μουσείων και Πινακοθηκών σε όλη την Ελλάδα, έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς οργανισμούς, ενώ μετείχε ως εκπρόσωπός της στην ιστορική επιτροπή για το ευρωνόμισμα. Με επιλογή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία του Μουσείου της Ιστορίας της Ευρώπης.

Ο Μάρκος Καμπάνης ασχολείται με τη ζωγραφική, τη χαρακτική, την εικονογράφηση βιβλίων, την αγιογράφηση ναών, ενώ παλαιότερα και με την σκηνογραφία. Είναι επιμελητής της Αγιορείτικης Πινακοθήκης της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, η οποία ασχολείται κυρίως με το εικαστικό έργο σύγχρονων καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από το Άγιον Όρος καθώς και με τη ιστορία της θρησκευτικής χαρακτικής. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε πληθώρα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κα. Καλογήρου τονίζοντας τη σημασία των πολιτιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων, ζήτησε από τα μέλη της νεοσυσταθείσας Επιτροπής να υποστηρίξουν με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία τους το έργο της Γενικής Γραμματείας, και είπε χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να συμβάλλουμε στην προβολή του νησιωτικού χώρου, που αναμφίβολα αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα για τη χώρα μας».

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button