Επίκαιρα

140 γεύματα αγάπης, ζεστά- ζεστά στους αποδέκτες ! Βοήθησαν όλοι !

«Δράση αλληλεγγύης ΙΕΚ Λήμνου και Ο.Κ.Π.Α. Δήμου Λήμνου»
Τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, το Δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου πραγματοποίησαν μια σπουδαία κοινωνική δράση εθελοντισμού και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, κάνοντας πράξη το μήνυμα Αγάπης της Ανάστασης του Χριστού!
Η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά από πρόταση της Διευθύντριας του ΙΕΚ κ. Λυγδά Ιουλίας προς το Δήμαρχο κ. Μαρινάκη Δημήτριο και προς τον Πρόεδρο του Ο.Κ.Π.Α. του Δήμου Λήμνου κ. Μουστάκα Παναγιώτη, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Με τη χορηγία από τον Ο.Κ.Π.Α. του Δήμου Λήμνου όλων των απαραίτητων υλικών, που χρειάστηκαν για την παρασκευή των φαγητών, οι δύο έμπειροι chef – Εκπαιδευτές του ΙΕΚ, Ηλίας Κελεμένης και Δούκας Βάρος, με μία ομάδα σπουδαστών του Τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης-Αρχιμάγειρας Chef» του ΙΕΚ μαγείρεψαν 140 ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ, στην επαγγελματική κουζίνα του Ξενοδοχείου Lemnos Village, που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων του ΙΕΚ.
Παρασκευάστηκαν νηστήσιμα και μη νηστήσιμα φαγητά: χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και ρύζι, παστίτσιο με πατάτες φούρνου.
Τα 140 Γεύματα Αγάπης παραλήφθηκαν άμεσα το μεσημέρι της ίδιας μέρας και διανεμήθηκαν μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε άπορες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες της Λήμνου.
Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον COVID-19.
Ο Δήμος Λήμνου ευχαριστεί τη Διευθύντρια του ΙΕΚ Λήμνου κα Λυγδά Ιουλία και τους μάγειρες εκπαιδευτές και σπουδαστές του ΙΕΚ για την εθελοντική τους διάθεση, την κοινωνική ευαισθησία τους και την προσφορά τους προς τις ευπαθείς ομάδες του νησιού μας!
Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button