Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Φασουλάδα

Επιμελεια : Θ. Δημητριάδης

Τι θα φάμε σήμερα – Φασουλάδα

Τα φασόλια Πρεσπών, είναι ιδανικά. Μπορεί να στοιχίζουν διπλάσια, αλλά αξίζουν τον κόπο, είναι ψιλόφλουδα, βραστερά και πολύ νόστιμα.

1 κιλό φασόλια τα βάζουμε αποβραδίς να μουλιάσουν. Την άλλη μέρα προσθέτουμε ψιλοκομμένο ένα κρεμμύδι, ένα ψιλοκομμένο καρώτο, λίγο σέλινο επίσης ψιλοκομμένο, μια κουταλιά σάλτσα, μια κουταλιά κόκκινο γλυκό πιπέρι, μια κονσέρβα κονκασέ (ή δύο ντομάτες ώριμες και ψιλοκομμένες), 2 κύβους βοδινό, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Σιγοβράζουν περίπου 1 – 1 ½ ώρα.

Συνοδεύεται από αλμυρές σαρδέλες ή κολιό ή λακέρδα (ΛΗΜΝΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ ή ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ).

Αν δεν έχετε ή δεν μπορείτε να βρείτε τα περίφημα αλίπαστα Λήμνου, τότε αρκεστείτε με τουρσί, ελιές, ρέγκα, ταραμοσαλάτα και τυρί καλαθάκι Λήμνου.

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button