Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – γαλέο σκορδαλιά

Επιμέλεια : Θ. Δημητριάδης

Τι θα φάμε σήμερα – γαλέο σκορδαλιά

1 ½ κ. γαλέο φέτες

300 γρ. πατάτες βρασμένες (ή 1 φακελάκι έτοιμο πουρέ)

3 σκελίδες σκόρδο

χυμό από ½ λεμόνι

1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

200 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη

αλεύρι

1 κουταλιά ξύδι

 

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι (νερό, αλεύρι, λίγο αλάτι).

Κόβουμε τον γαλέο φέτες (αν δεν τον έχουμε αγοράσει σε φέτες), τον βουτάμε στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε την σκορδαλιά:  Φτιάχνουμε πουρέ σκέτο (χωρίς γάλα) αρκετά στεγνό, με 2-3 πατάτες βρασμένες (ή και έτοιμο από φακελάκι), προσθέτουμε μια κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 φλ. ελαιόλαδο, 1 κουτ. ξύδι (εναλλάξ για να μοιραστεί στο μείγμα), και 5-6 σκελίδες σκόρδο που έχουμε λιώσει προηγουμένως.

Προαιρετικά προσθέτουμε 200 γρ. αλεσμένη καρυδόψιχα (θα δώσει ευχάριστη γεύση).

Σε πολλά σουπερμάρκετ πουλάνε έτοιμη σκορδαλιά.

Συνοδεύεται από τυρί καλαθάκι Λήμνου, σαλάτα χόρτα (ή παντζάρια, ή κουνουπίδι ή μαρούλια ή λάχανο) και ρετσίνα Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού κυδώνι Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button