Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Κεφτέδες με σάλτσα μελιτζάνας

Τι θα φάμε σήμερα – Κεφτέδες με σάλτσα μελιτζάνας

Από 1 ½ κιλό κιμά (1 κιλό μοσχαρίσιο και ½  χοιρινό) τηγανίζουμε τους κεφτέδες όπως ξέρουμε και τους βάζουμε σε βαθύ μπολ.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Κόβουμε ελαφρά τις φλούδες από τις μελιτζάνες 2-3 λωρίδες  με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα αγγουράκια ή με μαχαιράκι, τις τρίβουμε σε  ρεντέ ή στο μούλτι, τις ροδίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε μαύρο πιπέρι, αλάτι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κονσέρβα κονκασέ (ή 2 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες), κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, να σιγοβράσει και να ψηθεί, μέχρι να πιει το ζουμί του.

Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στους κεφτέδες.

Συνοδεύονται με ρύζι ή πατάτες τηγανητές και τυρί καλαθάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού νεραντζάκι Αχιλλαδέλη.

(Επιμέλεια Θ.Δ.)

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button