ΕπιλεγμέναΛήμνος

Δευτέρα και Τετάρτη έμειναν …

Σήμερα και άλλες 3 μείνανε !  Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο, η Έκθεση Κοψίδη πήρε παράταση και κλείνει  οριστικά στις 2 Οκτωβρη ημέρα Τετάρτη. Επειδή όμως κάθε Τρίτη είναι κλειστά άρα 2 μείνανε:   η Δευτέρα και η Τετάρτη …

Επιμένουμε με κάθε λεπτομέρεια  για την Έκθεση αυτή γιατι  τέτοιου μεγέθους παρουσίαση δεν θα ξαναγίνει στη Λήμνο και πιθανώς και σε όλη την Ελλάδα ! Ίσως στην Αθήνα σε κάποια επέτειο της ζωής ή του θανάτου του Κοψίδη   και καθώς το πακέτο είναι έτοιμο απο δω από τη Λήμνο.

Να θυμίσουμε ότι ο σπουδαίος αυτός Ζωγράφος, είναι Λημνιός και για αυτό  η τιμή αυτή  στην Πινακοθήκη του Κοντιά, οι άνθρωποι της οποίας δούλεψαν πολύ για αυτό,  διαθέτοντας βεβαία τον  κατάλληλο χώρο για τέτοιου, το επαναλαμβάνουμε,  μεγέθους Έκθεση.

Οι  ώρες που είναι ανοιχτα  είναι μόνο πρωί – μεσημέρι, 10.00 μέχρι 14.00   (το καλοκαίρι και πριν την παράταση ήταν ανοιχτα και το απόγευμα.)

Επειδή κλείνει 2 τα μεσημέρι θα πρέπει να βρίσκεται κάνεις εκεί    τουλάχιστον  45 λεπτά νωρίτερα  γιατι τα έργα είναι πολλα , 130 πίνακες,   και η κατηγορία “Λήμνος”  έχει, φυσικά,  αναφορές στη Λήμνο και προπαντός στο Κάστρο,  το οποίο ο Ράλλης Κοψιδης όταν ήταν παιδί  το είχε συνεχώς μπροστά και έπαιζε εκεί…

Μερικοί απο τους Πίνακες  παρουσιάζονται για πρώτη φορά από τη Συλλογή της κορης του Κοψιδη,  Σοφίας η οποία μας έλεγε ότι πριν φύγει απ τη ζωή,   το Αύγουστο του  2010, ο Ράλλης Κοψιδης πάντα σχεδίαζε  μια τέτοια ολοκληρωτική Εκθεση στη Λημνο.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button