Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – γλώσσα μοσχαρίσια

Τι θα φάμε σήμερα – γλώσσα μοσχαρίσια

(επιμέλεια: Θ.Δ.)

Γαρνιτούρα: Ρώσικη σαλάτα ή πουρές πατάτες ή ρύζι.
ΥΛΙΚΑ
• 1 μεγάλη γλώσσα μοσχαρίσια
• Αλάτι, πιπέρι, 2-3 δαφνόφυλλα
• Μουστάρδα
• λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε την γλώσσα καλά και την βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Την βράζουμε για 5 λεπτά και πετάμε το νερό.
Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα φρέσκο νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε την γλώσσα μέχρι να μαλακώσει, περίπου μία 30-40 λεπτά.
Όταν δημιουργείται αφρός, τον αφαιρούμε.
Βγάζουμε την γλώσσα και την αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν αφαιρούμε την λεπτή άσπρη πέτσα που την καλύπτει και την κόβουμε σε φέτες πάχους ενός εκατοστού.
Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Σερβίρεται με ένα κομμάτι λεμόνι και μουστάρδα.
Συνοδεύεται με λευκό ξηρό κρασάκι Λήμνου.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού περγαμόντο Αχιλλαδέλη..

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button