Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Καλαμάρια κατσαρόλας (κοκκινιστά)

Τι θα φάμε σήμερα – Καλαμάρια κατσαρόλας (κοκκινιστά)

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καλαμάρια, κατά προτίμηση κατεψυγμένα, γιατί γίνονται πιο μαλακά.

500 γρ. χυμό ντομάτας, ή κονκασέ

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 φύλλα δάφνης

1 ποτήρι κρασί

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ’ τα κεφάλια.

Τα κόβουμε σε ροδέλες περίπου 2 εκατοστά.

Στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Προσθέτουμε και τα καλαμάρια, τα σοτάρουμε κι αυτά 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και μισό ποτήρι ζεστό νερό.

Σιγοβράζουν περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πιουν το ζουμί τους. Αν χρειαστεί, δηλαδή εάν η σάλτσα τους είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές, ή ρύζι, ή κοφτό μακαρονάκι και ένα ποτηράκι μπρούσικο λημνιό κρασάκι.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού περγαμόντο Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button