Περιοδικό

Δείτε Ταινιες στο Κανάλι της Βουλής (απο 7/6 εως 12/6/22)

Φρανκ Κάπρα -Ήταν μια Φορά η Αμερική

Τρίτη, 7/6 στις 23:00

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Ντιμίτρι Κουρτσίν για τη ζωή και το έργο του Φρανκ Κάπρα, ενός Ιταλού μετανάστη που πίστεψε και έζησε το αμερικανικό όνειρο.

 

Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν

Τετάρτη, 8/6 στις 23:00

Μια σειρά που φέρνει στο φως σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα, αποκρυπτο­γραφώντας την κινηματογραφική εικόνα.

 

Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 9/6 στις 23:00

Συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κρά­τους, με αφορμή το διεθνές επιστημονικό συνέδριο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων με θέμα «Ψηφιακές Τεχνολογίες και το Διακύβευμα για την Α­ντιπροσωπευτική Δημοκρατία».

 

Ταξίδι στην Ιταλία

Παρασκευή, 10/6 στις 22:00

Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία του Ρομπέρτο Ροσελίνι, με τους: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Τζορτζ Σάντερς (1954).
Ένα ευκατάστατο ζευγάρι Βρετανών ταξιδεύουν ως τη Νάπολη για να πουλήσουν μια βίλα που κληρονόμησαν. Η αλλαγή περιβάλλοντος θα επιδράσει δραματικά στη σχέση τους, η οποία περνά μια ανομολόγητη κρίση.

 

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 11/6 στις 18:00

Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

 

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 11/6 στις 19:00

Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

 

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Μερικοί

το Προτιμούν Καυτό

Σάββατο, 11/6 στις 21:00

Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας αλλά και το ιστορικό και κοι­νωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ται­νιών. Η ταινία «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» μπορεί να θεωρείται πλέον μια από τις καλύτερες κωμωδίες στην ιστορία του κινηματογράφου, αλλά τη δεκαετία του ’50, όταν ο σκηνοθέτης Μπίλι Γουάιλντερ ολοκλή­ρωσε τα γυρίσματα, θεωρείτο αμφιλεγόμενο έργο. Η πλοκή ακολουθούσε δύο επαγγελματίες μουσικούς, που άθελά τους γίνονται αυτόπτες μάρτυρες σε ένα γκανγκστερικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» και ανα­γκάζονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες για να γλιτώ­σουν τη ζωή τους.

 

Ο Λαβύρινθος της Σιωπής

Σάββατο, 11/6 στις 23:00

Γερμανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Τζούλιο Ρικια­ρέλι με τους Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Ζιμάνσκι, Φριντερίκε Μπεχτ (2015). Στη Γερμανία του 1958 κα­νείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στο Άουσβιτς και κανείς δεν ρωτά. Ένας νεαρός δικηγόρος όμως ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πρώην μέλη των Ες-Ες είναι τώρα δάσκαλοι, αρτοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανυποψία­στους συμπατριώτες τους, που νομίζουν ότι οι ιστορίες για τα ολοκαυτώματα και τα βασανιστήρια ήταν αστι­κοί μύθοι ή ακόμη περισσότερο προπαγάνδα των συμ­μαχικών δυνάμεων.

 

Λουνάνα

Κυριακή, 12/6 στις 17:30

Ταινία σε σκηνοθεσία του Πάου Τσόινινγκ Ντόρχι (2019). Ένας νεαρός δάσκαλος στο σύγχρονο Μπουτάν παραμελεί τα καθήκοντά του, αφού ετοιμάζεται να φύ­γει στην Αυστραλία για να γίνει τραγουδιστής. Οι προϊ­στάμενοί του, υπό μορφή τιμωρίας, τον στέλνουν να ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο πιο απομακρυσμέ­νο σχολείο του κόσμου, στο χωριό Λουνάνα. Μετά από οκτώ ημέρες εξαντλητικής πεζοπορίας μόνο για να φτά­σει στο χωριό, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αποχαιρε­τήσει τις δυτικότροπες ανέσεις του.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button