Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Λαχανόρυζο

Τι θα φάμε σήμερα – Λαχανόρυζο

 1 κιλό λάχανο
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουτάλι σούπας σάλτσα ντομάτας ή μισή κονσέρβα κονκασέ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Ζεσταίνουμε περίπου 1 λίτρο νερό.Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και τα μαραίνουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, το χυμό από λεμόνι και το ζεστό νερό, τόσο ώστε να τα καλύπτει.

Βράζουν ώσπου το ρύζι να γίνει πιλάφι.

Συνοδεύεται με τυρί καλαθάκι Λήμνου.

Λάχανο μπορούμε να βρούμε όχι μόνο το χειμώνα, αλλά όλες τις εποχές, ακόμα και το καλοκαίρι. Έτσι, το χειμωνιάτικο αυτό φαγητό μπορούμε να το απολαύσουμε οποτεδήποτε, ζεστό ή κρύο.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού φράουλα Αχιλλαδέλη.

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button