Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Μύδια τηγανητά

Τι θα φάμε σήμερα – Μύδια τηγανητά

Μύδια ψίχα, κατεψυγμένα.

1 κουτάκι μπύρα.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Μπέϊκιν πάουντερ.

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο.

Στραγγίζουμε καλά τα μύδια.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι με τη μπύρα, στην οποία ανακατεύουμε το αλεύρι, λίγο κορν φλάουρ, αλάτι, λίγο μαύρο πιπέρι.

Βουτάμε τα μύδια στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Αν σας περισσέψει κουρκούτι, με το κουτάλι ρίχνετε στο τηγάνι μικρές ποσότητες, όπως κάνουμε με τους λουκουμάδες, και τηγανλιζετε μικρές τηγανίτες.

Συνοδεύονται με τηγανητές πατάτες και σαλάτα ντομάτα.

Για επιδόρπιο γλυκό κουταλιού κερασάκι Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button