Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Ψαρονέφρι με μουστάρδα και μανιτάρια

Τι θα φάμε σήμερα – Ψαρονέφρι με μουστάρδα και μανιτάρια

Το ψαρονέφρι δεν έχει καμία σχέση με τη θάλασσα και τα ψάρια.

Είναι ένα εκλεκτό τρυφερό μέρος από χοιρινό ή μοσχάρι.

ΥΛΙΚΑ

750- 800 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι (2 κομμάτια περίπου)
λίγο ελαιόλαδο για να το ψήσουμε
400 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φέτες

Για τη μαρινάτα με την οποία θα ψηθεί και με την οποία θα το περιχύσουμε όταν σερβίρουμε
3 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο Λήμνου
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνι του καφέ λευκό κρασί Λήμνου
60 γρ. μουστάρδα
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κομμάτια του κρέατος από το λίπος, αν έχει, με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού.
Τα χτυπάμε ελαφρά.

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε σ’ αυτό το μέλι, το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε, καλύπτουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ, στο ψυγείο.
Για να ψήσουμε, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που διαθέτει κάλυμμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κομμάτια του κρέατος με τη μαρινάτα τους, τα μανιτάρια και ψήνουμε το ψαρονέφρι για 4 λεπτά την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά έχοντας το τηγάνι κλειστό για να κρατήσουμε τη θερμότητα στο τηγάνι για να ψηθεί το κρέας και εσωτερικά.

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι περιχυμένο με τη σάλτσα του.

Συνδυάζεται με πουρέ ή πατάτες.

Συνοδεύονται από μπρούσικο κρασί Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού πορτοκάλι Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button