Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – μπουγιουρντί με ντομάτα και φέτα στο φούρνο

Πανεύκολο, γρήγορο και νόστιμο.

Τη λέξη μπουγιουρντί τη χρησιμοποιούμε συνήθως ειρωνικά στις περιπτώσεις που παίρνουμε ή στέλνουμε ένα έγγραφο, γράμμα ή διαταγή με επιτιμητικό περιεχόμενο (κατσάδα). Η πραγματική της έννοια είναι για κάτι γρήγορο ή απροσδόκητο.

Έτσι και μ’ αυτό το φαγητό, πήρε την ονομασία του από την πολύ γρήγορη παρασκευή του, η οποία δεν απαιτεί καθόλου κόπο και χρόνο.

Ψήνεται στο φούρνο και είναι ένα τέλειο, απλό και νόστιμο συνοδευτικό μεζεδάκι, για ψητό κρέας, γίγαντες στο φούρνο, χωριάτικες σαλάτες, κεφτεδάκια ή ότι άλλο βάλει ο νους σας. Τρώγεται ακόμα και σκέτο με τη συνοδεία ούζου ή τσίπουρου.

Μια καλή ιδέα είναι να το ψήσετε και να το σερβίρετε σε μικρό πήλινο σκεύος από γιαούρτι πρόβιο. Έτσι θα αποκτήσει μια ποιο παραδοσιακή εμφάνιση.

ΥΛΙΚΑ

Τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου
1-2 ροδέλες από φρέσκια ντομάτα
ρίγανη
μπούκοβο
Λίγο πιπέρι
Λίγη πάπρικα
Ελάχιστο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε στο σκεύος μας φέτες από το τυρί κομμένες στο πάχος ενός δακτύλου. Από πάνω ρίχνουμε την πάπρικα και το πιπέρι. Τοποθετούμε τις ροδέλες από τη ντομάτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγη καυτερή πιπεριά.

Τέλος ραντίζουμε με το λάδι και βάζουμε το μπουγιουρντί στο φούρνο. Το ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να «μαραθεί» ελαφρώς η ντομάτα. Το απολαμβάνουμε ζεστό, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.

Συνοδεύεται από ένα ποτηράκι λευκό κρασάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, σαμσάδες Λήμνου

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button