Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – ρολό γεμιστό με αυγά

Τι θα φάμε σήμερα – ρολό γεμιστό με αυγά

Επιμέλεια : Θ. Δημητριάδης

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι και χοιρινό),
100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο και στιμμένο),
2 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι,
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο μούλτι,
1 κ.σ γάλα φρέσκο,
2 κ.σ ελαιόλαδο,
1 αυγό φρέσκο,
1 κ.σ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο,
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο,
¼ κ.γ μπαχάρι,
¼ κ.γ κύμινο,
¼ κ.γ κάρυ,
¼ κ.γ μοσχοκάρυδο,
αλάτι, πιπέρι,
10 πατάτες μικρές,
5 αυγά βρασμένα σφιχτά,
½ κρασοπότηρο κρασί,
½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη απλώνουμε τον κιμά, και τον περιχύνουμε με το γάλα και το λάδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το ψωμί, τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ενωθεί καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα μικρό ταψί και απλώνουμε τον κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο (ή οβάλ), που να χωράει και να σκεπάζει τα αυγά της γέμισης.

Βάζουμε τα αυγά στο κέντρο του ορθογωνίου σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο. Τυλίγουμε προσεχτικά το ρολό, ανασηκώνοντας πρώτα τη μια πλευρά του ορθογωνίου και έπειτα την άλλη, φέρνοντάς τες πάνω από τα αυγά, και πιέζουμε με τα χέρια μας στα πλάγια το ρολό, για να του δώσουμε σχήμα.

Ενώνουμε τις δυο πλευρές, και με τα χέρια μας, πιέζουμε το ρολό, ώστε να γίνει ομοιόμορφο και ισόπαχο.

Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, και τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά από το ρολό, τα περιχύνουμε με λάδι και ρίχνουμε το κρασί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για περίπου 50- 55 λεπτά, ή έως ότου ψηθούν καλά όλα. Για να σιγουρευτούμε ότι το ρολό μας ψήθηκε μέχρι μέσα, το τρυπάμε στο κεντρο του.
Κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και το συνοδεύουμε με τις πατατούλες.

Συνοδεύεται από ένα ποτηράκι λημνιό κρασάκι.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού κυδώνι Αχιλλαδέλη.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button