Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – σπανακοκεφτέδες με πρόβειο γιαούρτι Λήμνου

Τι θα φάμε σήμερα – σπανακοκεφτέδες με πρόβειο γιαούρτι Λήμνου

Έχουν μια ιδιαίτερη έντονη γεύση.

Συνδυάζονται τέλεια με ολόπαχο πρόβειο γιαούρτι Λήμνου.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό τριμμένο σπανάκι

ψίχα από περίπου 1 κιλό ψωμί

1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα

½ φλιτζ. αλεύρι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

αλεύρι για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.

Το πλένουμε καλά και το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια αφού τα ψιλοκόψουμε.

Αφήνουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει από τα πολλά υγρά.

Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά, να γίνει ένα μείγμα.

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε πριν το τηγάνισμα.

Tηγανίζουμε και σερβίρουμε με λεμόνι.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού συκαλάκι Αχιλλαδέλη

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button