Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – φασολάκια λεμονάτα

Τι θα φάμε σήμερα – φασολάκια λεμονάτα

Ελαφριά γεύση, μελωμένη σαλτσούλα με λίγο εξωτική μυρωδιά.
Βράστε για 5 λεπτά 1/2 κιλό φασολάκια και σουρώστε τα.

Σωτάρετε σε ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ & 2 μικρές πατάτες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Συνεχίστε με 3-4 μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα, 2 χούφτες ντοματίνια ολόκληρα ή 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση και τέλος με τα φασολάκια και λίγο ψιλοκομμένο μάραθο.

Αλατοπιπερώστε, αφήστε λίγο να ενωθούν οι γεύσεις ανακατεύοντας απαλά και προσθέστε 1/2 λίτρο ζεστό νερό.

Βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα πόσο τρυφερά είναι τα φασολάκια.

Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Συνοδεύονται, όπως τα περισσότερα φαγητά μας, με τυρί καλαθάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, χαλβάς με ταχίνι ολικής άλεσης Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button