Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – χοιρινό κότσι

Τι θα φάμε σήμερα – χοιρινό κότσι

Το χοιρινό κότσι είναι ένα χορταστικό φαγητό, συνοδευμένο με πατάτες ή ρύζι

ΥΛΙΚΑ

1 χοιρινό κότσι (1 ½ κ.)

Για τη σάλτσα:

1 κγ δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη

½ κγ ξύσμα πορτοκαλιού

2 κγ αλάτι χοντρό, 1 πρέζα πιπέρι

1 ½ κσ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω το κότσι με ένα ξυράφι κόβω τυχών τρίχες που μπορεί να έχουν μείνει στο κρέας και το πλένω καλά.

Σε ένα μπολ αναμιγνύω το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι.

Τυλίγω το κρέας σε πακέτο με λαδόκολλες καλά κι από πάνω με αλουμινόχαρτο για να μην μπορούν να βγουν τα υγρά του και το βάζω σε ταψί στο φούρνο.

Ψήνω αρχικά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200*C για 30 λεπτά κι έπειτα κατεβάζω τη θερμοκρασία στους 180*C για 2 περίπου ώρες.

Στο μίγμα που περίσσεψε προσθέτω άλλη 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.

Βγάζω το κότσι από το φούρνο, σκίζω από πάνω στη μέση το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες.

Το βάζω πάλι στο φούρνο ανοιχτό αυτή τη φορά και το αφήνω άλλα 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ροδοψημένο χρώμα η πέτσα του.

Σερβίρω μαζί με πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού νεραντζάκι Αχιλλαδέλη..

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button