Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – πανσετάκια χοιρινά με μανιτάρια, μουστάρδα, κρασί και λεμόνι.

Τι θα φάμε σήμερα – πανσετάκια χοιρινά με μανιτάρια, μουστάρδα, κρασί και λεμόνι. 

ΥΛΙΚΑ

800 γραμμάρια χοιρινή πανσέτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
χυμό 2 λεμονιών
1 ½ – 2 κουταλιά σούπας πικάντικη μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
2 κουτάλια σούπας σόγια σως
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
200 ml ζωμό κρέατος ή κότας
1-2 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πανσετάκια, γυρνώντας και από τις δυο πλευρές. Προσθέτετε και τα μανιτάρια και αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λ περίπου ανακατεύοντας ελαφρά. Τέλος προσθέτετε (προαιρετικά) και το ψιλοκομμένο σκόρδο αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για μισό λεπτό.

Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τον χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, τη σόγια σως και το ζωμό κρέατος ή κότας. Το σκεπάζετε και το αφήνετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 30-40 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ανάλογα με τα υγρά που θα έχουν μείνει στο φαγητό, διαλύετε το corn flower σε 3 κ.σ. κρύο νερό το προσθέτετε στο φαγητό. Ανακινείτε το τηγάνι το αφήνετε 2 ακόμα λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σερβίρονται ζεστά με σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.

Ένα ποτηράκι λημνιό μοσχάτο κρασάκι είναι ό,τι πρέπει.

Για επιδόρπιο μαστιχάτος χαλβάς με μέλι Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button