Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – ρεβιθοκεφτέδες στο φούρνο

Τι θα φάμε σήμερα – ρεβιθοκεφτέδες στο φούρνο

Τους ρεβιθοκεφτέδες μερικοί τους λένε φαλάφελ. Γίνονται εύκολα, πλησιάζουν πολύ τη γεύση κεφτέδων με κιμά και είναι ένα καλό κόλπο για να κάνεις τα παιδιά σου να τρώνε περισσότερα όσπρια χωρίς να το καταλαβαίνουν!

ΥΛΙΚΑ

400γρ. ρεβίθια

1 αυγό

μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά

μαϊντανό

δυόσμο

μισή κούπα τριμμένο τυρί

αλάτι, πιπέρι

λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και άφησε τα να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα, βάλε τα στην κατσαρόλα για να βράσουν περίπου 90 λεπτά- εκτός αν χρησιμοποιείς χύτρα ταχύτητας που θέλει λιγότερο. Αφού βράσουν, στράγγισε τα και άφησε τα λίγο να κρυώσουν.

Βάλε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, το αυγό, τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και πολτοποίησε τα.

Πρόσθεσε και λίγο νερό για να γίνει πιο μαλακή η ζύμη. Αφού τα χτυπήσεις και τα ρεβίθια είναι πλέον πουρές, ρίξε τη ζύμη σε ένα μπολ. Ζύμωσε καλά μέχρι να πάρει μια υφή σαν τον ζυμωμένο κιμά.

Φτιάξε κεφτέδες ή μικρά κεφτεδάκια.

Ψήσε τα στον φούρνο για 25 λεπτά. Στα μισά του χρόνου γύρισε τα ανάποδα για να ψηθούν καλά και από τις δυο πλευρές.

Μπορείς να βάλεις ό,τι μυρωδικό σου αρέσει εσένα πέρα από τον δυόσμο. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο σκόρδο- απλά θα γίνουν πιο βαριοί οι κεφτέδες. Τέλος αν δε θέλεις να έχει μέσα τυριά μπορείς να παραλείψεις το τριμμένο τυρί και να τα κάνεις με τα υπόλοιπα υλικά!

Συνοδεύονται με γιαούρτι, ή μουστάρδα σαν ορεκτικό.

Για επιδόρπιο, χαλβάς με θυμαρίσιο μέλι Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button