Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – γαριδοκεφτέδες

Τι θα φάμε σήμερα – γαριδοκεφτέδες

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, καιρός για τσίπουρα και θαλασσινούς μεζέδες.

Η συνταγή απλή, τα υλικά λίγα και η νοστιμιά απίθανη!

ΥΛΙΚΑ

400γρ. γαριδόψιχα, δηλαδή γαρίδες καθαρισμένες

1 αυγό

2 κ.σ μαγιονέζα

1 κ.σ μουστάρδα

1 κ.σ χυμό λεμονιού

2 κ.σ μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

2-3 cream κράκερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράσε τις γαρίδες μόνο για 1 λεπτό – ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα. Έπειτα είτε πολτοποίησε τες στο μούλτι, είτε ψιλόκοψε τες.

Τρίψε τα κράκερ σε σκόνη και πρόσθεσε το μέσα τις γαρίδες έτσι ώστε να τραβήξει τα υγρά.

Σε ένα μπολ χτύπα το αυγό, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

Ρίξε το μείγμα στις γαρίδες και ανακάτεψε. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, πρόσθεσε και άλλα cream crackers.

Πλάσε σε μεγάλους κεφτέδες ή σε μικρά κεφτεδάκια και βάλτα στο ψυγείο για 35 λεπτά να σφίξουν. Μόλις περάσει η ώρα, ετοίμασε το τηγάνι με ζεστό λάδι και τηγάνισε τους γαριδοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σέρβριρε τα με φέτες από λεμόνι σε μια πιατέλα.

Αν προτιμάς μια πιο υγιεινή λύση, τότε αντί για τηγάνι, ψήσε τους κεφτέδες στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ως συνοδευτικό φαγητού μπορείς να έχεις βραστές πατάτες και ένα ποτηράκι λημνιό μοσχάτο κρασάκι.

Για επιδόρπιο γλυκό κουταλιού μήλο φιρίκι Αχιλλαδέλη.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button