Περιοδικό

Tι θα φάμε σήμερα – μπαρμπουνοφάσουλα (χάντρες) με μανιτάρια ΥΛΙΚΑ

Tι θα φάμε σήμερα – μπαρμπουνοφάσουλα (χάντρες) με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπαρμπουνοφάσουλα κατεψυγμένα, καθαρισμένα και αποψυγμένα

1 συσκευασία μανιτάρια

150-200 γρ. κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα γλυκιά

1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

-αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρετε καλά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.

Καθαρίζετε καλά τα μανιτάρια, τα κόβετε στη μέση και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Αφήνετε να μαγειρευτούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Ρίχνετε μέσα και τα μπαρμπουνοφάσουλα και ανακατεύετε καλά.

Συμπληρώνετε νερό ζεστό, τόσο όσο να σκεπαστούν τα υλικά, ρίχνετε μέσα τις ροδέλες καρότου, την πάπρικα και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

Σιγοβράζετε το φαγητό για μισή ώρα περίπου με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.

Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να σωθεί το νερό της κατσαρόλας και να μείνει σχεδόν μόνο το λάδι.

Αντί για αλάτι, μπορείτε να βάλετε 2 κύβους βοδινό.

Το μυστικό για τα μπαρμπουνοφάσουλα, αλλά και για όλα τα λαδερά φαγητά, είναι να μην κολυμπούν, αλλά να μείνουν με πολύ λίγο ζουμάκι.

Και σ’ αυτό το φαγητό ταιριάζει το τυρί καλαθάκι Λήμνου ως συνοδευτικό.

Ένα ποτηράκι μπρούσικο κρασάκι Λήμνου είναι ό,τι πρέπει.

Για επιδόρπιο, μαστιχάτος χαλβάς βανίλιας Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button