Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – χταπόδι στιφάδο

Τι θα φάμε σήμερα – χταπόδι στιφάδο

 ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο χταπόδι περίπου 1 κιλού

2 κ.σ. ξύδι

1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα

½ κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/3 κούπας ελαιόλαδο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2-3 φύλλα δάφνης

3-4 κόκκους μπαχάρι

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 1 κούπα νερό και το ξύδι και βράζουμε για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το κόβουμε κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 1 κούπα από το ζωμό του από την κατσαρόλα.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε διαγωνίως.

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χταπόδι και το σωτάρουμε.

Προσθέτουμε και τον πελτέ, το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.

Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, 1 κούπα ζωμό, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.

Συνοδεύεται από ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Ένα ποτηράκι λημνιό μπρούσκο κρασάκι είναι ό,τι πρέπει.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού σταφυλάκι Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button