Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – μπιφτέκια από κοτόπουλο

Τι θα φάμε σήμερα – μπιφτέκια από κοτόπουλο

Τα μπιφτέκια μπορούμε να τα κάνουμε με διάφορα υλικά, που θα τα προσθέσουμε στον κιμά, αλλά γίνονται και χωρίς κιμά, με λαχανικά.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμάς κοτόπουλου από στήθος ή μπούτι

1 αυγό

1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη

½ κ.γ. μπαχάρι

1 κ.σ. δυόσμος ξερός

½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.γ. ρίγανη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

ελαιόλαδο για επάληψη

χυμός λεμόνι

1 κοφτό κ.σ. αλάτι, 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε σχάρα, σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα επαλήψουμε τα μπιφτέκια μας με ελαιόλαδο. Ενδιάμεσα του ψησίματος επαλήφουμε τα μπιφτέκια μας με χυμό λεμονιού.

Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στον φούρνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.

Λαδώνουμε καλά τη σχάρα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στους 180 °C.

Μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους χρειάζονται περίπου 7 λεπτά ψησίματος στη σχάρα. Καλό είναι τα μπιφτέκια να είναι πλακουτσά, όχι στρόγγυλα σαν σουτζουκάκια.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας ζεστά.

Συνοδεύονται με ρύζι ή πατάτες τηγανητές και ένα ποτηράκι μοσχάτο λημνιό κρασάκι.

Για επιδόρπιο γλυκό βενιζελικά Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button