Περιοδικό

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ρεβίθια (προετοιμασία αποβραδίς)

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ρεβίθια

(μια σειρά με συνταγές-προτάσεις για ζεστές, νόστιμες, χορταστικές σούπες για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Καθημερινά εκτός την Κυριακή)

Αποβραδίς βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό.

Την άλλη μέρα τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν όσο γίνεται και πετάμε τα φλούδια.

Ροδίζουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, μια κουταλιά σάλτσα, μια ώριμη τομάτα ψιλοκομμένη, 2 κύβους βοδινό, και σκεπάζουμε δύο-τρία δάχτυλα με ζεστό νερό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.

Σερβίρονται με κάτι αλμυρό (π.χ. ρέγγα, σαρδέλες ή κολιό ή παλαμίδα Λήμνου ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ ή ΛΗΜΝΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ), ελιές, ταραμοσαλάτα, τουρσί και τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.

Εάν περιχύσουμε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο θα δώσει πιο έντονη γεύση.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού νεραντζάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button