Περιοδικό

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μαγειρίτσα

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μαγειρίτσα

Επιμέλεια Θ. Δημητριάδης

(μια σειρά με συνταγές-προτάσεις για ζεστές, νόστιμες, χορταστικές σούπες για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Καθημερινά εκτός την Κυριακή)

Ακριβώς σε ένα μήνα από σήμερα θα έχουμε Χριστούγεννα, με έλατα, γιορτινή γαλοπούλα, μελομακάρονα κλπ.

Η σημερινή συνταγή είναι γιορτινή, αλλά όχι χριστουγεννιάτικη. Πάει πιο μακριά, στην άλλη μεγάλη γιορτή, στο Πάσχα.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τόσους μήνες για να απολαύσουμε τη μαγειρίτσα. Έτσι, κι αλλιώς, το Πάσχα εκτός από τη μαγειρίτσα έχει κι άλλες νοστιμιές, αρνί, κοκορέτσι, γαρδούμπα, τσουρέκια, κόκκινα αυγά, κουραμπιέδες κ.ά.

Τα υλικά για τη σούπα μας υπάρχουν όλο το χρόνο. Αν δεν βρούμε στο σουπερμάρκετ αρνίσια συκωταριά και έντερα, τα παραγγέλνουμε στον κρεοπώλη.

 

ΥΛΙΚΑ

1 συκωταριά
έντερα
1  φλιτζάνι λάδι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
3 αυγά
2 λεμόνια
άνηθο

μαύρο πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα αρνίσια έντερα, μέσα κι έξω, και τα ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα εντόσθια του αρνιού.

Τα ρίχνουμε όλα σε κατσαρόλα και βράζουμε 30΄.

Προσθέτουμε το ρύζι, ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, 1 κουταλάκι αλεύρι, λίγο μαύρο πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο, και τα’ αφήνουμε να βράσουν άλλα 30΄.

Όταν γίνει η σούπα, προσθέτουμε το αβγολέμονο.

Για επιδόρπιο τραγανός χαλβάς βανίλιας Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button