Περιοδικό

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κριθαράκι με πιπεριές και μελίπαστο Λήμνου

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κριθαράκι με πιπεριές και μελίπαστο Λήμνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

(μια σειρά με συνταγές-προτάσεις για ζεστές, νόστιμες, χορταστικές σούπες για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Καθημερινά εκτός την Κυριακή)

Διευκρίνιση: Οι ένθετες διαφημίσεις, που διακόπτουν τη ροή του κειμένου, γίνονται αυτόματα από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο της συνταγής.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κριθαράκι

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

Ντοματίνια 3-4 κομμένα στη μέση

1 κύβος λαχανικών, κατά προτίμηση σε σκόνη

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας βούτυρο

50 γρ. σκληρό τυρί, κατά προτίμηση μελίπαστο Λήμνου

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγο δενδρολίβανο

1 φέτα ψωμί κομμένη κομματάκια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα να βράσουν με το ελαιόλαδο οι πιπεριές χοντροκομμένες, τα ντοματίνια και ο κύβος λαχανικών.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, και ζεστό νερό, και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει το κριθαράκι.

Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο, τηγανίζουμε 5 λεπτά ανακατεύοντας, και κατόπιν ρίχνουμε τα κομματάκια το ψωμί να αρωματιστεί και να πάρει λίγο χρώμα.

 

Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο, κι από πάνω το ψωμί, το τριμμένο τυρί, και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Για επιδόρπιο χαλβάς με τραγανό αμύγδαλο Αχιλλαδέλη που λιώνει στο στόμα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button