Περιοδικό

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κάστανο

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κάστανο

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

 

Η σούπα με κάστανο είναι συνήθως χριστουγεννιάτικη. Τα Χριστούγεννα βέβαια πέρασαν, αλλά με το κρύο τώρα που μας ήλθε και τα χιόνια, μια ζεστή, νόστιμη, καστανόσουπα είναι ό,τι πρέπει.

 

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα  (από 800-900 γρ. που έχετε αγοράσει)

250 γρ. πατάτες καθαρισμένες

75 γρ. βούτυρο

60 γρ.ελαιόλαδο

200 γρ. λευκό κρασί

70 γρ. μπέικον

200 γρ. πράσα, καθαρισμένα (το άσπρο)

200 γρ. κρεμμύδι ξερό

150 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

1-2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε με το βούτυρο και το ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον σε κομματάκια.

Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε τα κάστανα, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πολτοποιείτε.

Τα ξαναβάζετε στη φωτιά.

Διαλύετε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι νερό και το προσθέτετε στη σούπα μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Αφήνετε να πάρει απλά μια βράση και σερβίρετε.

 

Για διακόσμηση του πιάτου μπορείτε πριν πολτοποιήσετε τα κάστανα να κρατήσετε  5-6  για να τα τρίψετε από πάνω.

 

Για επιδόρπιο, παραδοσιακό μαστιχάτο χαλβά βανίλιας Αχιλλαδέλη, που λιώνει στο στόμα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button