Περιοδικό

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – 4 εποχών με κρουτόν

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – 4 εποχών με κρουτόν

Επιμελεια Θ. Δημητριάδης

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. χονδροκομμένα καρότα
  • 200 γρ. χονδροκομμένα κολοκύθια
  • 200 γρ. χονδροκομμένες πατάτες
  • 200 γρ. πράσα
  • 200 γρ. χονδροκομμένο σελινο
  • 200 γρ. κομμένα σε χονδρές φέτες κρεμμύδια
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ζωμός κρέατος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Στραγγιστό γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  2. Προσθέτετε τα χορταρικά που έχετε χονδροκόψει και τα αφήνετε να μαραθούν.
  3. Τα σβήνετε με 1 κιλό ζωμό
  4. Δοκιμάζετε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να βράσουν 1 ½ ώρα περίπου.
  5. Περνάτε τη μισή σούπα από το μύλο των χορταρικών σε μία άλλη κατσαρόλα. Κατόπιν την προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα άλλα λαχανικά.
  6. Αφήνετε να πάρει μία βράση και τη δένετε με λίγο κορν- φλάουερ έτσι που να γίνει μια κρέμα πυκνόρρευστη.
  7. Σερβίρετε με πασπαλισμένο ελαφρά πιπέρι, με προσθήκη φυγανισμένο ψωμί κομμένο σε κυβάκια σαν κρουτόν κι από πάνω μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.

Είναι μια συνταγή πλούσια σε λαχανικά που προσφέρουν πολλά αντιοξειδωτικά αλλά και φυτικές ίνες. Τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα πράσα είναι πλούσιες πηγές Βιταμίνης C και Α. Επίσης καταπολεμούν την χοληστερίνη. Προτιμήστε το σπιτικό ζωμό κρέατος για να μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα την περιεκτικότητα σε αλάτι, που συνήθως στο ζωμό του εμπορίου είναι μεγαλύτερη για λόγους συντήρησης. Γι΄ αυτό προσοχή πριν ρίξετε αλάτι,  δοκιμάστε μη γίνει πολύ αλμυρή. Το φρυγανισμένο ψωμί με το άμυλο δίνει την κύρια πηγή ενέργειας.

Για επιδόρπιο, ένα τραγανό παραδοσιακό προϊόν της Λήμνου, σπιτικό χαλβά αμυγδάλου Αχιλλαδέλη που λιώνει απολαυστικά στο στόμα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button