Ανακοινώσεις

Δείτε στο κανάλι της Βουλής (Τρίτη 20-10 εως Κυρ. 25-10)

Κοινοβουλευτικό Έργο

Παρακολουθήστε τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, σε απευ­θείας και μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, καθ’ όλη τη διάρ­κεια της εβδομάδας.

Ζήτω η Φυγή: Αλέξης Ακριθάκης

Δευτέρα, 19/10 στις 23:00

Ντοκιμαντέρ της Εύης Καραμπάτσου. Ζήτω η Φυγή ή Vive la Fuite ήταν το μότο ζωής του Αλέξη Ακριθάκη, του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, ο οποίος πέρασε την πιο γόνιμη περίοδο της καλλιτεχνικής του πορείας στο Βερολί­νο. Το ντοκιμαντέρ μας αποκαλύπτει τη ζωή του ονειροπό­λου ζωγράφου με την παρορμητική προσωπικότητα, που ταυτίστηκε με το μύθο του «κολασμένου» καλλιτέχνη με τον πιο ταπεινό και βιωματικό τρόπο.

 

Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα

Τρίτη, 20/10 στις 23:00

Η ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώ­τη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επιχρωματισμένα, σπάνια, οπτικοακουστικά αρχεία.

 

Ηχογραφώντας τη Μουσική

Τετάρτη, 21/10 στις 23.00

Σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά την ιστορία της ηχογρα­φημένης μουσικής. Προβάλλοντας πάνω από 150 συνε­ντεύξεις, η σειρά καταγράφει τους πειραματισμούς παρα­γωγών και μουσικών, που με το έργο τους άλλαξαν το το­πίο στη μουσική του 20ου αιώνα.

 

Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο

Παρασκευή, 23/10 στις 21:00

Σειρά ντοκιμαντέρ του BBC που μας μεταφέρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία, έχοντας ως επίκεντρο 6 σπουδαίες εφευρέσεις, οι οποίες διαμόρφω­σαν σε μεγάλο βαθμό τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

 

Μικρές Αφροδίτες

Παρασκευή, 23/10 στις 22:00

Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Νίκου Κούνδου­ρου με τους: Ελένη Προκοπίου, Τάκη Εμμανου­ήλ, Ανέστη Βλάχο (1963). Το 200 π.Χ., μια ομάδα νομά­δων βοσκών, κατεβαίνοντας από τα ορεινά σε αναζήτηση νέων βοσκοτόπων, χάνει τον προσανατολισμό της και φτάνει στη θάλασσα. Οι βοσκοί βρίσκουν καταφύγιο σε μια παραλία και κατασκηνώνουν δίπλα σ’ ένα οικισμό ψα­ράδων, στον οποίο ζει μια ομάδα γυναικών, των οποίων οι άντρες λείπουν στο ψάρεμα. Αργυρή Άρκτος Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου και 6 Βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

 

Μικροκύματα

Παρασκευή, 23/10 στις 00:00

Ζώνη προβολής ταινιών μικρού μήκους που εγκαινιάζεται με αφιέρωμα σε βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας.

Ημερολόγια Ιστορίας

Σάββατο, 24/10 στις 17:00

Εβδομαδιαία αναδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η νεότερη Ελληνική και παγκόσμια ιστορία, η μεταπολίτευση αλλά και τα πιο πρόσφατα γεγονότα της πολιτικής μέσα από την έρευνα και παρουσίαση τού δημοσιογράφου Γιώργου Γα­βαλά.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλο Κόσμο

Σάββατο, 24/10 στις 18:00

Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επη­ρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

 

Μάθημα Αποκατάστασης

Σάββατο, 24/10 στις 23:00

Ταινία του Ιβάν Ι. Τβερντόφσκι με τους Νικίτα Κουκού­σκιν, Φιλίπ Αβντίβ (Ρωσία, 2014). Η Λένα μπαίνει σε μια τάξη αποκατάστασης στη Ρωσία όπου συμμετέχουν έφηβοι με κινητικές δυσκολίες ή ψυχολογικά προβλήματα. Η Λένα αποδεικνύει τελικά πως δεν είναι απλά και μόνο ένα άτομο με μυοπάθειά, καθώς κηρύσσει τον πόλεμο κόντρα στην αδιαφορία και την προκατάληψη και μαθαίνει, μέσα από πικρά πείρα, πως οι διακρίσεις δεν κάνουν… διακρίσεις και δεν μπορούν ν’ αποφευχθούν.

Φοιτητιβίσματα

Κυριακή, 25/10 στις 10:30

Ζώνη προβολής 15λεπτων φοιτητικών ντοκιμαντέρ που παράγονται στο πλαίσιο του διαπανεπιστημιακού προ­γράμματος ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ.

 

Αυτοδιοίκηση

Κυριακή, 25/10 στις 11:00

Εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη που έχει ως στόχο να ανοίξει έναν κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στους αιρε­τούς εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμους, Περιφέρειες, Επιμελητήρια και στους εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και της κεντρικής δημό­σιας διοίκησης.

Θησαυρός

Κυριακή, 25/10 στις 17:30

Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρία Ναβάρο με τους Χασίντα Τσάβε, Ντίλαν Τσάβεζ, Λούκας Μπαρόσο (Μεξικό, 2017). Η Χασίντα μας αφηγείται την ιστορία των αδελφών της, όταν φτάνουν σ’ ένα ψαροχώρι στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό και ξεκινούν μαζί με τους ντό­πιους φίλους τους το ταξίδι αναζήτησης ενός κρυμμένου πειρατικού θησαυρού, που είχε αφήσει πίσω ο Φράνσις Ντρέικ αιώνες παλιότερα.

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button