Επίκαιρα

Ρωσικο Ιστιοφόρο στη Μύρινα. Διαβάστε τι μπορει να συμβαινει !

Πριν λιγο (τωρα είναι 12:30- 17/10/21) μπήκε στο Λιμάνι της Μύρινας το Περήφανο αυτό σκάφος (φωτογραφία Ηλία Πατσαρίσου)

Κάνα δυο αιώνες πριν θα έτρεχαν ολοι να κρυφτούν  γιατι το πλοίο θα ήταν σίγουρα  πειρατικό του  “ο,τι αρπάξουμε” …  Εμπορικό; Τι να κάνει στη Λήμνο;

Το Ρωσικό πλοίο  ταξιδεύει με πανιά και μόνο στα Λιμάνια και σε άπνοιας με μηχανή.  Είναι εκπαιδευτικό, και  κάθε χρόνο έρχονται τέτοια…

Απο το διαδίκτυο βλέπουμε ότι  το σκάφος  έχει μήκος 26 μέτρα,  πλάτος 8  και νορμάλ ταχύτητα 8 μιλια! Το πλάτος είναι δυσανάλογα  μεγάλο σε σχέση με το μήκος, αλλά έτσι είναι  στα Ιστιοπλοϊκά, για να έχουν ευστάθεια στους πλάγιους ανέμους όταν ταξιδεύουν με πανιά!

Ως  τελικός προορισμός αναφέρεται η Κλαϊπέντα , Λιμάνι της Λιθουανίας  στη Βαλτική .

Δηλαδή το πλοιο εχει ταξιδι μεγαλο: να περάσει τη Μεσόγειο , να μπει στον Ατλαντικό, να περάσει τον περίφημο για τις κακοκαιρίες του Μπεϊ, να μπει στη Βόρεια Θάλασσα και από εκεί στη Βαλτική … Δύσκολο ταξιδι  οταν γίνεται με τα πανιά !

Για την Ιστορία: Αυτό το Ταξίδι έκανε και ο Ρώσος Ναύαρχος  Ορλωφ,  όταν έφτασε,  η χάρη του,  ως τη Λήμνο το 1770, τότε που απελευθέρωσε το Νησι,  πρόσκαιρα, απο τους Τούρκους.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button