ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

ΑΡΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – 3 Δημοι Μαζι ! Μια νεα προοπτκη !!!

Καλλονή 25/11/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία και των τριών Δημάρχων των Δήμων που συνέπραξαν για την ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δυτικής Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, που λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2021 και στα νέα ολοκαίνουργια γραφεία του στην Καλλονή, πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι η τελετή Αγιασμού που σηματοδοτεί την πλήρη και δυναμική πλέον λειτουργία του Οργανισμού με την επωνυμία «ΑΡΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Στην τελετή ήταν σύσσωμο το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού, τα στελέχη και οι εργαζόμενοί του και ακολούθησε συνεδρίαση με τη συμμετοχή και των παρευρισκομένων Δημάρχων Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, Αγίου Ευστρατίου Μαρίας Κακαλή και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου.

Στην τελετή παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος του «ΑΡΜΟΥ», Αντιδήμαρχος Λήμνου Γιώργος Δημάρης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος Ταξιαρχούλα Πνακά, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ.: Ιορδάνης Ιορδάνου, Δήσσος Παναγιώτης, Μαραγκός Νίκος και Μπουλώτης Δημήτρης, όπως και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, Δημήτρης Καυλακώνης.

Ο Πρόεδρος του «ΑΡΜΟΥ» Γιώργος Δημάρης, δήλωσε μετά την τελετή Αγιασμού:

«H σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για τον Αναπτυξιακό μας Οργανισμό και τους μετόχους. Με ιδιαίτερη χαρά, από τα νέα γραφεία της εταιρίας με παρόντες το σύνολο των μελών του ΔΣ στέλνουμε το μήνυμα της συνεργασίας και της ανάπτυξης. 

Οι τρείς Δήμοι, πρωτοπόροι, αγκαλιάζοντας και επενδύοντας στην ίδρυση και λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού θέτουν τις προτεραιότητες για την επόμενη μέρα.

Στο πνεύμα αυτό, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και την βούληση των μετόχων, Διοίκηση και Στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρίας «ΑΡΜΟΣ Βορείου Αιγαίου ΑΕ» δεσμευόμαστε για την πιστή τήρηση και εκπλήρωση του καταστατικού σκοπού της εταιρίας, την υποστήριξη των Υπηρεσιών Αυτοδιοίκησης και εν τέλει των δημοτών και πολιτών που αναμένουν απτά αποτελέσματα από τη λειτουργία φορέων ανάπτυξης  όπως ο «ΑΡΜΟΣ Βορείου Αιγαίου».

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε:

«Είμαστε υπερήφανοι για τη σύμπραξή μας, η οποία πλέον αρχίζει και αποδίδει καρπούς με τις δραστηριότητες της εταιρίας συνεχώς να αυξάνονται. Είμαστε και υπερήφανοι καθώς υπήρξαμε από τους πρώτους Δήμους που οραματιστήκαμε σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου την ίδρυση ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού και το παράδειγμά μας, το ακολούθησαν και άλλοι Δήμοι.

Η τελετή Αγιασμού, στα ολοκαίνουργια γραφεία μας, παρουσία όλων μας, στελεχών, ιδρυτών και διοικούντων σε πνεύμα ομοψυχίας εδώ στην Καλλονή, σηματοδοτεί την καθιέρωση του «ΑΡΜΟΥ» στη λειτουργία συνολικά του Δήμου μας, όπως και στη λειτουργία των άλλων δύο εταίρων Δήμων και εύχομαι να καθιερωθεί σύντομα και συνείδηση των δημοτών. Γιατί όλα αυτά για εκείνους γίνονται».

Ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης:

«Ξεπερνώντας τα τοπικά αυτοδιοικητικά μας όρια, υιοθετώντας από την πρώτη στιγμή νομοθετικές διατάξεις, αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες μας, με πνεύμα συνεργατικότητας και αλληλοϋποστήριξης, εγκαινιάζουμε σήμερα,       Άη- Στράτης, Δυτική Λέσβος και Λήμνος, τον «ΑΡΜΟ» επ’ ωφελεία των τοπικών μας κοινωνιών – οικονομιών.

Καλή δύναμη και καλό έργο στους συναδέλφους και τα στελέχη του οργανισμού, με ευόδωση των στόχων που από κοινού έχουμε θέσει».

Η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η προσπάθεια για τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού των τριών δήμων έχει πια ολοκληρωθεί! Εύχομαι καλή αρχή, αγαστή και εποικοδομητική  συνεργασία και γρήγορα να δούμε να υλοποιούνται και τα πρώτα έργα»!

 

 

 

 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button