Απόψεις

Η Αναστ. Κότσαλη σε Συναυλία – Παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σε λίγο, 13.30 – 16/6, στην ΕΡΤ1

Πρώτες εικόνες από τη συναυλία-περφόρμανς με τραγούδια του σπουδαίου Τόρου Τακεμίτσου

Το έργο με τίτλο «Will Tomorrow, Ι Wonder, Be Cloudy or Clear?», μια παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα παρουσιαστεί στο Επιγραφικό Μουσείο το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 

Το Duo Hedi (η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο ακορν Της Εθνικης τεονίστας Κώστας Ζιγκερίδης) προσεγγίζει τη μουσική αντλώντας έμπνευση από τις πολυσχιδείς αναφορές του συνθέτη. Το αμερικανικό σινεμά, τα εισαγόμενα ουίσκι, οι διαφημίσεις της Coca-Cola, ο Ουώλτ Ντίσνεϋ, τα σπιρίτσουαλ, η ευρωπαϊκή ποπ, οι ταινίες του Κουροσάβα, ο Λευκάδιος Χερν, οι κερασιές, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος συνθέτουν το τραγουδιστικό σύμπαν του δημιουργού, γοητευτικό και συχνά προβοκατόρικο. Ο ίδιος ο Τακεμίτσου δήλωνε: «Έγινα μουσικός εξαιτίας του πολέμου κι εξαιτίας του τέλους του, αποζητώντας έτσι ακατάπαυστα, βασανιστικά, την ελευθερία».

Η όλη αυτή πρωτοποριακή Καλλιτεχνική προσπάθεια βρήκε “φιλοξενία” σε πολλά κεντρικά έντυπα και Εφημερίδες  και σήμερα 16/6  στις 13.30 θα γίνει σχετική αναφορά από  Εκπομπή της ΕΡΤ1 –

Απο τους  βασικούς συντελεστές είναι η μεσόφωνος του Λυρικού Τραγουδιού, Λημνιά, Αναστασία Κότσαλη, η οποία στα τέλη Ιουλίου  αρχές Αυγούστου θα είναι στη Λήμνο για το Φεστιβάλ “Κούρνος”,  που έκανε πέρυσι την αρχη  και συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά με στόχο την καθιέρωση του στο Νησί  ως   ένα Φεστιβάλ ιδιαίτερο  και χαρακτηριστικό, όσο και η λέξη “Κούρνος” !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button