Επίκαιρα

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη… και η Λημνος έχει πολλούς !

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου κάθε έτους.

Του Θ. Μπαβέα

Στόχος είναι να αυξηθεί η παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και προϊόντων αίματος για μετάγγιση και για τη ζωτικής σημασίας συμβολή των εθελοντών, μη αμειβόμενων αιμοδοτών στο εθνικό σύστημα υγείας.

Η ημέρα δίνει επίσης την ευκαιρία να απευθύνουμε κάλεσμα σε κυβερνήσεις και εθνικές υγειονομικές αρχές για την εξασφάλιση επαρκών πόρων και την εφαρμογή συστημάτων και υποδομών για την αύξηση της συλλογής αίματος από εθελοντές.

Για το 2022, το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη είναι «Η προσφορά αίματος είναι μία πράξη αλληλεγγύης» (Blood donation is an act of solidarity).

«Με τη συμμετοχή σου σώσε ζωές» (Join the effort and save lives).

Το μήνυμα τονίζει το σημαντικό ρόλο της εθελοντικής προσφοράς αίματος στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συμμετοχής. Αξίες ζωής απαραίτητες όχι μόνο για την επάρκεια και την ασφάλεια του αίματος αλλά κυρίως για την καλλιέργεια και την εδραίωση μιας κοινωνίας, όπου μικρές και καθημερινές πράξεις φροντίδας για τον συνάνθρωπο μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μετατραπούν σε σπουδαίες πράξεις υψηλής κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιάς.                                                                                          Το ΔΣ του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη θα ήθελε να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά, όλα τα μέλη και φίλους/ες του συλλόγου για την πολύχρονη προσφορά τους  σε αίμα και τη στήριξη προς το σύλλογο στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.      Να είστε όλοι καλά, καλό καλοκαίρι και σας περιμένουμε στην εθελοντική αιμοδοσία του Ιουλίου!

Φωτογραφία Αρχείου Ακόμη και στη δύσκολη περίοδο της Πανδημιας η αιμοδοσία συνεχίστηκε  στη Λημνο με την Εφαρμογη όλον των μέτρων προστασίας

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button