Επίκαιρα

Τα 30 αργύρια του Ιούδα – πόση αξία θα είχαν σήμερα.

Τα 30 αργύρια του Ιούδα – πόση αξία θα είχαν σήμερα

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Ξέρουμε ότι, σύμφωνα με το ευαγγέλιο Κατά Ιωάννη, το ποσό που πήρε ο Ιούδας προκειμένου να προδώσει τον Χριστό ήταν «τριάντα αργύρια».

Ο Ιούδας αποκάλυψε το σημείο όπου βρισκόταν ο Χριστός μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν ενώπιον του αρχιερέα των Ιουδαίων Καϊάφα.

Μ’ ένα φιλί τον υπέδειξε στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος τον παρέδωσε στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου.

Τι όμως ήταν τα νομίσματα αυτά και ποια η σημερινή αξία τους;

Σύμφωνα με κείμενα διάφορων προφητών, ερευνητές εκτιμούν πως τα τριάκοντα αργύρια ήταν σεκέλ, νόμισμα της Τύρου, αρχαίας πόλης του Λιβάνου.

Πόσα θα άξιζαν σήμερα;

Στην εποχή της Καινής Διαθήκης, ένα σέκελ άξιζε περίπου τέσσερις δραχμές. Κάθε νόμισμα είχε βάρος λιγότερο από μισή ουγκιά ασήμι, περίπου 16 γραμμάρια το καθένα.

Η σημερινή του αξία θα υπολογιζόταν από 400 έως 500 δολάρια. Δηλαδή, κατά προσέγγιση, τα 30 αργύρια είναι περίπου 15.000 ευρώ.

Για τόσα πρόδωσε ο Ιούδας τον Χριστό:

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button