ΑπόψειςΕπιλεγμένα

ΔΗΛΩΣΗ  ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ,  Β. ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ,  ΓΙΑ  ΕΝΑ  ΑΚΥΡΩΘΕΝ  ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ,  ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,   ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΩΘΕΝ  ΑΓΑΡΜΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.                                                                                                                                           ΔΥΟ ΜΕΛΗ (ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ)  ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ  tsiritsantsoules ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ   ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   ΔΡΟΜΟΥ  ΣΤΟ ΡΩΜΑΝΟΥ ΜΕ  ΤΙΤΛΟ “ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ”

ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ.

ΟΙ  “ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΙΣ”, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ,   ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ  ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΡΩΜΑΝΟΎ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ “ΑΦΘΟΝΙΑ” ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΆΒΕΙ ΤΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΤΟΣΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ !

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ “ΣΥΜΠΑΝ”  ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ,  ΣΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΔΗΛΩΣΗ  ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ,  ΒΛΑΣΗ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ,  ΓΙΑ  ΕΝΑ  ΑΚΥΡΩΘΕΝ  ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ  :

Η  ακύρωση της προγραμματισμένης θεατρικής παράστασης  «Μετανοείτε» από τη θεατρική ομάδα tsiritsantsoules στο Ρωμανού αλλά και της συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λήμνου, αποτελεί προϊόν ωμής παρέμβασης θεσμικών και μη οργάνων ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει με τον πιο κατάφορο τρόπο την ελευθερία της έκφρασης και καταπατά το δικαίωμα για ελεύθερη χρήση του δημόσιου χώρου από φορείς, συλλόγους και πολίτες.

Την ίδια στιγμή ο έλεγχος για το περιεχόμενο μιας θεατρικής παράστασης σε συνδυασμό με τις απειλές για συνέπειες σε όσους παρευρεθούν σε αυτήν, συνιστά διολίσθηση σε επικίνδυνα και πρωτοφανή για το νησί μας μονοπάτια, ανασύροντας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας αντιδημοκρατικών πρακτικών που έχουν χαραχτεί βαθιά στη συλλογική μνήμη και τυγχάνουν αποδοκιμασιών από όλο το φάσμα του δημοκρατικού κόσμου.

Καλούμε το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών να αποδοκιμάσουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο πρακτικές που θέτουν στο στόχαστρο την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου.

Βλάσης Χατζηχαραλάμπους

Δημοτικός Σύμβουλος «Συμμαχίας Παλλημνιακής Ανάπτυξης»

Στη Φωτογραφία ο Βλάσης Χατζηχαραλάμπους σε Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου,  δεύτερος μετά την Επικεφαλής του ΣΥΜΠΑΝ Χαριτίνη Φωτοπούλου .

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button