Περιοδικό

ΤΙ Θ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Γαλέος σκορδαλιά

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Γαλέος σκορδαλιά

1 ½ κ. γαλέο φέτες

300 γρ. πατάτες βρασμένες (ή 1 φακελάκι έτοιμο πουρέ)

3 σκελίδες σκόρδο

χυμό από ½ λεμόνι

1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

200 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη

1 κουταλιά ξύδι

 

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι (νερό, αλεύρι, λίγο αλάτι).

Κόβουμε τον γαλέο φέτες (αν δεν τον έχουμε αγοράσει σε φέτες), τον βουτάμε στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε την σκορδαλιά:  Φτιάχνουμε πουρέ σκέτο (χωρίς γάλα) αρκετά στεγνό, με 2-3 πατάτες βρασμένες (ή και έτοιμο από φακελάκι), προσθέτουμε μια κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 φλ. ελαιόλαδο, 1 κουτ. ξύδι (εναλλάξ για να μοιραστεί στο μείγμα), και 5-6 σκελίδες σκόρδο που έχουμε λιώσει προηγουμένως. Προαιρετικά προσθέτουμε 200 γρ. αλεσμένη καρυδόψιχα (θα δώσει ευχάριστη γεύση).

Συνοδεύεται από τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου, σαλάτα χόρτα (ή παντζάρια, ή κουνουπίδι ή μαρούλια ή λάχανο) και ρετσίνα Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close
Close