Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – γαύρος τηγανητός !

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – γαύρος τηγανητός

Υλικά
1 – 1 ½ κιλό γαύρο
ελαιόλαδο
αλεύρι
αλάτι

2 λεμόνια

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο από λέπια (συνήθως είναι ελάχιστα).

Κόβουμε το κεφάλι και αφαιρούμε τα εντόσθια.
Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και αλατίζουμε ελαφρά.
Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.

Αλευρώνουμε το γαύρο και τον τινάζουμε λίγο να φύγει το πολύ αλεύρι.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά γύρω – γύρω.

Συνοδεύεται με μισό λεμόνι, ντοματοσαλάτα, τυρί φέτα κατά προτίμηση καλαθάκι Λήμνου, και λευκό κρασάκι, επίσης κατά προτίμηση Λήμνου.

 

Ο γαύρος, η σαρδέλα και ο κολιός είναι ψάρια κοπαδιάρικα και ψαρεύονται με δίχτυα. Είναι τα λεγόμενα “λαϊκά” και φτηνά ψάρια, όμως ταυτόχρονα και από τα πιο θρεπτικά και πλούσια σε βιταμίνες, ιδιαίτερα σε Ω3.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button