Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – φακές με ώριμη ντομάτα

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Φακές με ώριμη τομάτα

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Ροδίζουμε σε κατσαρόλα 1-2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα  (τις φακές καθαρισμένες (ιδιαίτερα από μικρές πετρούλες) και πλυμένες, 5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα 4, κόκκινο γλυκό πιπέρι, ένα καρότο σε ροδέλες, μια κουταλιά σάλτσα, μισή κονσέρβα κονκασέ (ή μία ώριμη τομάτα ψιλοκομμένη), 1 κύβο βοδινό, 2-3 δαφνόφυλλα και ζεστό νερό να σκεπάζει 2 δάχτυλα.

Σιγοβράζει περίπου 1 ώρα.

Συνοδεύεται με αλίπαστα Λήμνου (ΛΗΜΝΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ από το Μούδρο και ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ από τη Νέα Κούταλη – αντσούγια, σαρδέλα, κολιό, σκουμπρί, γαύρο, λακέρδα) ή ελιές, τουρσί, ταραμοσαλάτα, τυρί φέτα Λήμνου, και χωριστά ξύδι. Αν ρίξουμε από πάνω στο πιάτο λίγο φρέσκο ελαιόλαδο δίνει μια ξεχωριστή γεύση.

Καλή σας όρεξη !

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button