Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – ντοματοκεφτέδες !

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – ντοματοκεφτέδες

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

 

Υλικά:

2 κιλά ώριμες τομάτες

1 πιπεριά κατά προτίμηση Φλωρίνης

2 κρεμμύδια

2 κουταλιές σούπας δυόσμο

100 γρ. τυρί φέτα κατά προτίμηση καλαθάκι Λήμνου

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

2 αυγά

αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις στραγγίζουμε.

Τις βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.

Ζυμώνουμε ελαφρά. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι αραιό. Αν είναι, προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι.

Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους πιέζουμε ελαφρά να μην είναι στρογγυλοί, αλλά επίπεδοι.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε βαθύ τηγάνι.

Όταν ροδίσουν κι απ’ τις δυο πλευρές τους βγάζουμε και τους βάζουμε να στραγγίσουν απ’ το λάδι σε απορροφητικό χαρτίν.

Συνοδεύονται με ό,τι έχουμε πρόχειρο (σαλάτα, τζατζίκι, κλπ.)

Σερβίρονται με κόκκινο μπρούσκο κρασί Λήμνου

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button