Απόψεις

Μια πυρκαγιά που ξέσπασε αντιμετωπίστηκε όμως ήταν μήνυμα για τα μελτέμια που έρχονται από απόψε

Μια πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα 18/7 το μεσημέρι  στο Σταυρί ανάμεσα Πλατύ και Θάνος  γρήγορα αντιμετωπίστηκε, ετέθη  υπό έλεγχο και τελικά κατασβέστηκε,  ήταν όμως  ένα μήνυμα για τους Κινδύνους των  Πυρκαγιών

Το Σημείο ηταν  κοντά    στη Μύρινα, και καθως  έγινε αμέσως αντιληπτή  η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν αμεση  ετσι πρόλαβαν  το κακό!    Το πιο σημαντικό όμως  ήταν  ότι ο άνεμος που έπνεε ήταν των 4 μποφόρ ,  που μεταφέρει αργά τη φωτιά και δίνει χρόνο αντιμετώπισης. Οπως και έγινε!  Αν τα μποφόρ ήταν 6 τώρα η φωτιά θα είχε φτάσει στο … Πρασονήσι

Θα έχουμε όμως απο απόψε και Τρίτη,   Τέταρτη 6ρια.

Πάντως  σε κάθε Πυρκαγιά   ένας είναι  ο βασικός παράγοντας:  ο  αμελής άνθρωπος – ο Εγκληματικά   αμελής άνθρωπος, αυτός που γίνεται η κύρια αιτία για μεγάλες  καταστροφές και  απώλεια ζωών.

Η φωτογραφία ειναι αρχειου από παλιά Πυρκαγια στον Περιφερειακό  και ειναι σιγουρα παραπλανητική αφού η σημερινή  φωτιά δεν ειχε τέτοια ανάπτυξη. Τότε έγιναν  και ζημιές σε καλλιέργειες  και Μελίσσια.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button