Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – σπετζοφάϊ

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – σπετζοφάϊ

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

 Ακόμα ένα φαγητό εύκολο στην παρασκευή του – δεν παίρνει περισσότερο από 20-30 λεπτά και τα υλικά του τα βρίσκουμε πανεύκολα όλο το χρόνο.

Είναι παραδοσιακό αρκετά πικάντικο της Ιταλικής και της Ελληνικής κουζίνας. Στην Ελλάδα είναι γνωστό το σπετζοφάι Πηλίου και το σπετζοφάι με φασόλια γίγαντες.

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο, περίπου 750 γρ.

6-8 μικρές πιπεριές
3 ντομάτες φρέσκιες ώριμες τριμμένες ή μια κονσέρβα κονκασέ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2-3 δαφνόφυλλα

Πιπέρι, πάπρικα.

Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά ρολά.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά και το τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές.
Το βγάζουμε χωριστά σε ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις πιπεριές.
Μόλις τηγανιστούν οι πιπεριές ξαναρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και προσθέτουμε τη ντομάτα και 2-3 δαφνόφυλλα, το πιπέρι και την πάπρικα.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του.

 

Συνοδεύεται με φέτα καλαθάκι Λήμνου και ένα ποτηράκι κόκκινο μπρούσικο κρασάκι Λήμνου.

 

Τελικά, η φέτα καλαθάκι Λήμνου πάει με όλα τα φαγητά! Από πρωϊνό μέχρι γεύμα και βραδινό. Επίσης και ως ορεκτικό και μεζές τσίπουρου.

Γι΄ αυτό, καλό είναι να έχουμε πάντα στο ψυγείο φέτα καλαθάκι και λιόκαυτο Λήμνου. Διατηρούνται για πολύ καιρό και μας εξυπηρετούν σε πολλές περιπτώσεις.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button