Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Τυροπιτάκια

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Τυροπιτάκια

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

 Δεν χρειάζεται ούτε να ανοίξετε φύλλο, ούτε να φτιάξετε το μείγμα με τυρί και αυγά, ούτε να χρησιμοποιήσετε σκεύη.

Τα κατεψυγμένα τυροπιτάκια που διαθέτουν όλα τα σουπερμάρκετ μπαίνουν κατευθείαν στο ταψί και το φούρνο, και σε 30-45 λεπτά και στους 175 βαθμούς (όσο γράφει στη συσκευασία) έχετε υπέροχα, τραγανά και νοστιμότατα τυροπιτάκια.

Συνήθως 2 φακελάκια-συσκευασίες χωράνε σε ένα τετράγωνο ταψί φούρνου και ψήνονται στη μεσαία θέση με ανακυκλούμενο αέρα – όπως γράφει στη συσκευασία.

Εκτός από τυροπιτάκια μπορείτε να φτιάξετε σπανακόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, ρολίνια με γραβιέρα και μπέϊκον, με ζύμη ή με σφολιάτα, τρίγωνα ή στριφτά κλπ.

Καλό είναι να έχουμε πάντα μερικές συσκευασίες ρεζέρβα στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης, όταν βαριόμαστε ή δεν έχουμε χρόνο για μαγείρεμα.

Απλά, λαδώνεις ελαφρά το ταψί, τα παίρνεις απ’ την κατάψυξη όπως είναι κατεψυγμένα και τα αραδιάζεις κατευθείαν στο ταψί – και σε μισή ώρα ή σε 45-50 λεπτά βλέπεις από το παραθυράκι του φούρνου να έχουν ροδίσει τα νοστιμότατα τυροπιτάκια, σπανακοτυροπιτάκια, ρολίνια κλπ.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα και συνοδεύονται με αριγιάνι (ξυνόγαλο) ή ολόπαχο πρόβειο γιαούρτι Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button