Λήμνος

Το Χριστουγεννιατικο Πάρκο των Χρωμάτων στο Ανδρώνι

Το Χριστουγεννιατικο Πάρκο των Χρωμάτων στο Ανδρώνι

Το Πάρκο των Χρωμάτων στο Ανδρώνι Μύρινας

Γραφει:  ο Θοδ. Δημητριάδης

 

Η ιδέα ξεκίνησε από το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ.

Στις περισσότερες ελληνικές πόλεις αυτές τις μέρες λειτουργούν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (Ονειρούπολη Δράμας, Πύργος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, Πάρκο των Χρωμάτων και Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κατερίνη κ.ά.).

 

Γιατί όχι και στη Λήμνο;

Το Ανδρώνι διαθέτει ένα πολύ όμορφο πάρκο με πανέμορφα πεύκα και άλλα δέντρα και θάμνους.

Μαθαίνουμε ότι σε άλλες πόλεις τα πάρκα τους οι Δήμοι τα έχουν φωταγωγήσει με δυνατούς προβολείς διαφόρων χρωμάτων – όπως στις ντισκοτέκ – ενώ με μεγάφωνα ακούγονται όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Για διακόσμηση έχουν ένα (φωτιζόμενο κι αυτό) καραβάκι, ένα παλιό ξύλινο κάρο, μπάλες από άχυρο, ένα έλκηθρο του Αη-Βασίλη κ.ά.

 

Και μπορούν να πλαισιωθούν με πολιτιστικές εκδηλώσεις – για παράδειγμα με χορούς του Λυκείου Ελληνίδων ή άλλων Συλλόγων, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη δημοτική χορωδία, με έκθεση ζωγραφικής, έκθεση κεραμικής και με τοπικούς χορηγούς, όπως λ.χ. τυροκομικά προϊόντα, αρτοσκευάσματα και γλυκά, χαλβάδες, μέλι, κρασί κ.ά.

Κι ακόμα, η πανεπιστημιακή Σχολή μας μπορεί να μαγειρεύει και να προσφέρει κάθε μέρα μια κούπα παραδοσιακές σούπες – ρεβίθια, φακές, φασουλάδα κ.ά. με μια φέτα ζεστό ψωμί και λίγες ελιές ή αλμυρά αλίπαστα.

 

Και να έρχονται τα σχολεία εκδρομή τα πρωϊνά, τα παιδιά να παίζουν ομαδικά παιχνίδια (λ.χ. τσουβαλοδρομία), να πίνουν έναν φρεσκοστυμμένο χυμό ή ένα ζεστό τσάι με μέλι, να τρώνε έναν σαμσά ή κουραμπιέ – προσφορά του τάδε χορηγού (που έτσι θα διαφημίζεται).

Κι ένας συμπολίτης μας, κάπως ευτραφής, να ντύνεται τη στολή του Αη-Βασίλη, να μοιράζει καραμέλες στα παιδιά, να ακούει τις επιθυμίες τους για δώρα και να βγαίνει μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες.

 

Όλα αυτά στοιχίζουν ελάχιστα χρήματα.

Όπως ελάχιστα χρήματα στοιχίζουν τα χρωματιστά αερόστατα (0.50 λεπτά το ένα) που ανά μία ώρα θα ανάβουν και θα ανεβαίνουν στον ουρανό μαζί με τις ευχές των παιδιών.

 

Δεν είναι δύσκολο.

Λίγη έμπνευση και εθελοντική διάθεση χρειάζεται – και λίγη τεχνική υποστήριξη από τον Δήμο, κυρίως ηλεκτρολογική.

Δόξα το Θεό, και χορηγοί θα βρεθούν, και βιοτεχνίες έχουμε, και συλλόγους, και ανθρώπους που αγαπούν τα πολιτιστικά.

 

Να μια πρόταση για του χρόνου για την καινούργια δημοτική μας αρχή, που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές!

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button