Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Φασουλάδα

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Φασουλάδα

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Αν βρείτε φασόλια Πρεσπών, είναι ιδανικά. Μπορεί να στοιχίζουν διπλάσια, αλλά αξίζουν τον κόπο, είναι ψιλόφλουδα, βραστερά και πολύ νόστιμα.

1 κιλό φασόλια τα βάζουμε αποβραδίς να μουλιάσουν. Την άλλη μέρα προσθέτουμε ψιλοκομμένο ένα κρεμμύδι, ένα ψιλοκομμένο καρώτο, λίγο σέλινο επίσης ψιλοκομμένο, μια κουταλιά σάλτσα, μια κουταλιά κόκκινο γλυκό πιπέρι, μισή κονσέρβα κονκασέ (ή δύο ντομάτες ώριμες και ψιλοκομμένες), 2 κύβους βοδινό, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Σιγοβράζουν περίπου 1 – 1 ½ ώρα.

Συνοδεύεται από αλμυρές σαρδέλες ή κολιό ή λακέρδα Λήμνου (ΛΗΜΝΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ ή ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ), ή ρέγκα, τουρσί, ελιές, ταραμοσαλάτα, τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button