Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κρεατόσουπα

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κρεατόσουπα

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

1 κιλό κρέας για βραστό

1 κρεμμύδι

1 πατάτα

ένα κλαδί σέλινο

1 καρότο

1 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ

αλάτι, πιπέρι

 

Εύκολη συνταγή.

Ζητάμε από τον χασάπη να μας δώσει κρέας για βραστό (ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο)  και να το κόψει όσο γίνεται πιο μικρά κομμάτια.

Το βράζουμε μισή ώρα, πετώντας με ένα κουτάλι τον αφρό.

Προσθέτουμε 1 χοντροκομμένο κρεμμύδι, μία πατάτα κομμένη σε κύβους, ένα σέλινο και ένα καρώτο ψιλοκομμένα, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ελάχιστο ρύζι σούπας γλασέ (που είναι πάντα κατάλληλο για να χυλώνει το φαγητό).

Συνεχίζει το βράσιμο μέχρι το κρέας να γίνει μαλακό.

Όταν γίνει και σβήσουμε τη φωτιά, προαιρετικά για να δώσουμε λίγο πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο.

Δεν είναι απαραίτητο, γιατί ήδη από το κρέας έχει πάρει τα λιπαρά του.

Ακόμα πιο “γεμάτη” γεύση παίρνει η σούπα εάν προσθέσουμε αυγολέμονο, αφού ολοκληρωθεί το βράσιμο. Θα χάσει, όμως, την βασική της γεύση.

Και αυτό το φαγητό μπορούμε να το συνοδέψουμε με φέτα καλαθάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού περγαμόντο Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close
Close