Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – γαρίδες με φλομάρια (χυλοπίτες Λήμνου)

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – γαρίδες με φλομάρια (χυλοπίτες Λήμνου)

Υλικά

1 κιλό γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, 1 πακέτο φλομάρια Λήμνου, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μισή κούπα ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 1 κονσέρβα ντομάτα χοντροκομμένη, 1 κουταλιά σούπας σάλτσα (πελτέ ντομάτας), 1 σφηνάκι ούζο, 2 κουταλιές σούπας δυόσμο, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και πετάμε το κέλυφος τους. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ούζο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζουν 15-20 λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουν σιγανό βράσιμο άλλα 15-20 λεπτά.

Σε χωριστό σκεύος βράζουμε τα φλομάρια.

Σερβίρουμε τα φλομάρια κι από πάνω τη σάλτσα με τις γαρίδες.

Συνοδεύονται με φέτα καλαθάκι και λευκό κρασάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού κουμ-κουάτ Αχιλλαδέλη Λήμνου

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button