Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Πρασόρυζο

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Πρασόρυζο

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Εύκολο και νηστίσιμο.

ΥΛΙΚΑ  Πράσο, κρεμμύδι, ρύζι καρολίνα, χυμό ντομάτας, κόκκινο πιπέρι, 1 κύβο ζωμό κρέατος βοδινό (για όσους δεν νηστεύουν), 1 λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ.  Στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο μαραίνουμε 5 λεπτά το ψιλοκομμένο πράσο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει και για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ρύζι καρολίνα και συνεχίζουμε 1-2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε χυμό τομάτας (προαιρετικά, ένα φλιτζάνι), λίγο κόκκινο πιπέρι, αλάτι (ή 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα κύβο βοδινό – για όσους δεν νηστεύουν).

Βράζει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει το ζουμί του.

Πότε -πότε ελέγχουμε αν έγινε, ή αν χρειάζεται μα προσθέσουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Σερβίρεται με λεμόνι, ελιές ή τουρσί, πασπαλισμένο ελαφρά με μαύρο πιπέρι.

Συνοδεύεται με τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού νεραντζάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button