Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Σουφλέ με 3 τυριά και ζαμπόν

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Σουφλέ με 3 τυριά και ζαμπόν

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

250 γρ, κασέρι

250 γρ. κεφαλογραβιέρα

250 γρ. παρμεζάνα

5-6  αυγά

1 λίτρο γάλα

6-7 φέτες ζαμπόν

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

½ κ. φέτες ψωμί για τόστ

 

Τρίβουμε τα τυριά σε χοντρό τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ανακατεύουμε με τα τυριά.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το βάζουμε σε φαρδύ μπολ.

Σε μπολ χωριστά χτυπάμε τα αυγά.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος και πασπαλίζουμε ελαφρά με τριμμένο τυρί.

Βουτάμε τις φέτες το ψωμί στο γάλα και τις τοποθετούμε στο ταψί μια στρώση.

Από πάνω βάζουμε μια στρώση από το μείγμα τυριών-ζαμπόν.

Επαναλαμβάνουμε 3 φορές το ίδιο.

Από πάνω ρίχνουμε όσο βούτυρο περίσσεψε.

Στο φούρνο 180-200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Συνοδεύεται με ένα ποτηράκι ρετσίνα Λήμνου

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο Αχιλλαδέλη Λήμνου

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button