Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μελιτζάνες παπουτσάκια

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μελιτζάνες παπουτσάκια

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

 4 μελιτζάνες

1 κιλό κιμά

1 κρεμμύδι

3-4 ντομάτες ώριμες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό

αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

3 κουταλιές σούπας βούτυρο

4 κουταλιές σούπας αλεύρι

3 1/2 ποτήρια γάλα

1 αυγό

 

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8 κομμάτια και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν.

Τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά και τα άλλα υλικά.

Σε τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι.

Σε χωριστό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ.

Αν θέλουμε, βάζουμε πάνω από την μπεσαμέλ κάποιο τυρί της αρεσκείας μας που λιώνει.

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.

Συνοδεύονται με φέτα καλαθάκι και κόκκινο μπρούσικο κρασί Λήμνου.

Για επιδόρπιο, χαλβάς Αχιλλαδέλη Λήμνου πασπαλισμένος με μπόλικη κανέλα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button